Presserom

AutoConcept satsar på nytt affärsområde inom B2CNiklas

 Anna-Karin Bröms

PRESSRELEASE – 2022-05-11

AutoConcept har anställt Niklas Dahlgren som ansvarig för affärsområdet B2C. Niklas har gedigen erfarenhet från konsumentförsäljning i digitala kanaler och blir ett värdefullt tillskott i AutoConcepts växande konsumentaffär.   

AutoConcept har sedan 1999 erbjudit garantiförsäkringar genom bilhandeln, men sedan en tid tillbaka går det även för bilägaren att teckna en försäkring direkt via e-handel eller partners. Detta är ett tydligt och betydelsefullt steg för att skapa ett tryggare bilägande. Nu stärker AutoConcept sin organisation med en affärsområdeschef med inriktning på konsumentaffären.
 
"Vi ser en stor potential i att kunna erbjuda en motsvarighet till bilhandelns garantier, direkt till bilägare", säger Ulf Coxner, VD för AutoConcept. Genom att etablera affärsområdet säkerställer vi att affären får det fokus som krävs. 

Som tillväxtföretag, med fem DI Gasell och två VA Superföretag i bagaget, söker AutoConcept Insurance ständigt möjligheter att växa organiskt. Man utvecklar nya produkter och satsar på nya marknader för att säkerställa långsiktig tillväxt. Konsumentaffären är det senaste fokusområdet.

"Det känns otroligt spännande att ansluta till det härliga teamet hos AutoConcept. Jag är övertygad om att försäkringsbranschen kommer, likt andra branscher, se stora förändringar inom köpbeteende och produktutbud de kommande åren. Vi skall säkerställa att vår konsumentaffär ligger i framkant, med attraktiva produkter för ett tryggt bilägande", säger Niklas Dahlgren, Affärsansvarig B2C.

Konsumentaffären omfattar såväl försäljning av reparationsförsäkringar som kundtjänst och skadereglering. Försäljningen sker direkt via e-handel eller via partners och ger fordonsägaren möjlighet att skaffa ett förstärkt skydd för sitt fordon, till exempel efter att nybilsgarantin har gått ut. AutoConcept är aktiva i hela norden och kommer att succesivt lansera erbjudanden på de olika marknaderna.

Om AutoConcept
AutoConcept Insurance är en av Finansinspektionen godkänd, fristående försäkringsförmedlare med rätt till gränsöverskridande handel. Sedan 1999 är man verksamma framför allt inom fordonshandlarled, men sedan en tid tillbaka även på konsumentmarknaden. Den huvudsakliga produkten är olika reparationsgarantier. AutoConcept Insurance är Cover Holder hos Lloyd’s of London och har bland sina samarbetspartners ett stort antal globala försäkringsgivare och finansbolag. Läs mer om AutoConcept: https://www.autoconcept.se/offer

För mer information kontakta:

AutoConcept Insurance AB
Ulf Coxner, VD
+46 70 940 47 91
ulf.coxner@autoconcept.se

Kontakt:
Anna - Karin Bröms
anna-karin.broms@autoconcept.se